Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2017 21:48 - Политическа проституция на прага на поредните парламентарни избори
Автор: radostbog Категория: Политика   
Прочетен: 344 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.02.2017 01:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Иска ми се да не бъда толкова цинична, но аз само отразявам картинката на скоро-излюпилите се партийни листи с кандидати за народни представители. Факт е, че те са попълнени от истински „герои“, за които славата и честта са само понятия, а нагаждачеството и леконравието приоритети.
Както се казваше в една реклама: „Традициите не са това, което бяха“ – това е факт! За съжаление от 100 години насам, традициите толкова са се размили и идеята за героизъм, така е „флексибирала“, че се учудвам как все още има хора, които да поднасят цветя в памет на Апостола (която чествахме, преди дни).
Нароиха се новите герои с меки китки, леки нрави и фриволни политически убеждения, които правят всички тези компромиси, за благото на народа – да, ама не! Гръмки обещания, драматични лозунги, големи каузи – представляващи единствено поредното фиаско за домогване до власт и някой друг лев. В театрото сме номер едно и на визия го докарваме, и на репертоар, но с това приключва възвишеността на идеалите. Тя трансформира в дребния практицизъм и интереслък, прозиращи в безформените политически формации и също толкова безформените и безпринципни кандидат-народни представители.
Извинете ме дами и господа, но това, което си позволяват повечето политически хамелеони е поредната подигравка с българския избирател – не може до вчера да си викал „Малцинствата на сапун“, а днес да станеш горната кора на сапуна! Не може до вчера да си бил заклет демократ, а днес водач в листи, поддържани от крайния деспотизъм! Не може до вчера да си бил „скакауец“, а днес фактор за възраждане на демокрацията! Не може да има реално политическо, логическо или философско обяснение, на подобен гъвкавизъм – единственото му название е проституция! Само тогава леките нрави и безпардонни постъпки са обясними – продал си се на добра цена и в това се състои целия ти героизъм!
Промяната на статуквото изглежда така – от Лупи на Тръмпи – на това му казвам аз „алтернатива“!
Не искам да имам за алтернатива мазни мустаци – псевдо режисьори – неосъществени егоцентрици – предатели на националните интереси – жалки продажници! Искам да бъде затворен веднъж за винаги клуба по интереси за личностно облагодетелстване, а интересчиите да бъдат изхвърлени на боклука!
Искам изветрелите глави пълни с пръстови отпечатъци; празно-говорящите криви усти; министерските екскурзианти; дълбоки и тесни, десни и леви; изцъклени патриоти; псевдо-малцинствени организации; дебелокожи червени; разноцветни герберушки да не бъдат Тръмповани от избори на избори, от парламент на парламент, от правителство на правителство! Задачата на нас като избиратели е да спрем с толерантността, към описните по-горе. Да презираме и изхвърлим на улицата, където и е мястото, политическата проституция, която ни се предлага на много висока цена. Цена, плащана от родителите ни, от нас и от децата ни. Убедена съм, че не е далече времето, когато ще се справим с тази задача.



Гласувай:
2



Следващ постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: radostbog
Категория: Политика
Прочетен: 10564
Постинги: 3
Коментари: 0
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031